Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

André Pretorius

@ Sunday Times Books LIVE

Op die spoor van die digter Federico Garcia Lorca in Spanje

 
Iets ver en nuutTydens ‘n reis na Spanje het ek die stad Granada besoek, wat ‘n groot invloed op Federico Garcia Lorca se digkuns gehad het. Ek het ook ‘n draai gemaak by die Cap de Creus-skiereiland waar Lorca by sy goeie vriend Salvador Dali gaan kuier het.

In die onderstaande artikel vir Versindaba ondersoek ek die manier waarop Lorca se leefwêreld in sy werk neerslag gevind het:

Die kuspad hierlangs heet die Camino de Ronda. Dit eggo met herinneringe aan smokkelary – ‘n voetpad langs die baaitjies en oor die naakte heuwels van die Cap de Creus-skiereiland, waar die uitlopers van die Pireneë hulleself in die Middellandse See verloor.

In die see-inhammetjie van Port Lligat staan Salvador Dali se fantasie van saamgeflanste vissershuisies. In die eertydse vissersdorpie van Cadaqués maak elke hotel en drinkplek aanspraak op ‘n Dali-eggo, want Cadaqués was ‘n muse vir Surrealisme, Kubisme, Dali, Pablo Picasso, Georges Braque en vele ander.

Boekbesonderhede

Foto te danke aan Poesiae Letteratura

 

Please register or log in to comment